logo motorrijschool fury

Rijbewijs A1

Fury banner rijbewijs5
Fury banner rijbewijs6

Wil je met de motor pendelen naar het werk, verre afstanden afleggen en/of mooie reizen maken? Dan heb je een rijbewijs categorie A1, A2 of A nodig. De categorie A1 is begrensd tot max. 125cc en 11 kW. Je kan dit rijbewijs halen door te slagen voor een theorie- en praktijkexamen.

 

Theorie (minimumleeftijd: 17 jaar en 9 maanden)

Voor het theoretisch examen is een degelijk handboek onmisbaar. Je kan het in ons kantoor aankopen voor 30 euro. Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, die elk 1 punt waard zijn. Om te slagen moet je minstens 41 vragen juist beantwoorden. Ben je geslaagd, dan blijft je theorie-examen 3 jaar geldig. Ben je niet geslaagd, dan kan je op een latere dag opnieuw het examen afleggen. Het aantal herkansingen is onbeperkt.

 

Praktijk (minimumleeftijd: 18 jaar)

Als je geslaagd bent voor het theoretisch examen, kan je starten met het praktische gedeelte. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden.

  • 12 uur les: je volgt minimum 12 uur praktijkles bij ons en legt het volledige praktijkexamen af met de motorfiets van de rijschool. Ben je geslaagd, dan heb je je rijbewijs A1.
  • 9 uur les + voorlopig rijbewijs: je volgt minimum 9 uur praktijkles bij ons en legt samen met de rijschool je praktijkexamen op privéterrein af. Ben je geslaagd, dan krijg je een voorlopig rijbewijs dat 1 jaar geldig is. Binnen dit jaar volg je drie uur extra praktijkles bij ons en leg je het praktijkexamen op de openbare weg af met de rijschool.
  • 6 uur les: twijfel je nog tussen 9 of 12 uren, geen probleem.  Je kan je keuze ook uitstellen tot na de eerste basislessen.

 

Code 372 (geschakeld)

Ben je reeds 2 jaar in het bezit van je rijbewijs B, en heb je dit rijbewijs behaald na 30 april 2011? Dan kan je na het volgen van 4 uur praktijklessen een code 372 op je rijbewijs laten toevoegen. Deze code laat je toe om met een motorfiets cat. A1 te rijden, maar enkel in België. Wil je ook in het buitenland met een motorfiets cat. A1 rondrijden, dan heb je een volwaardig rijbewijs A1 nodig.

Heb je je rijbewijs B voor 1 mei 2011 gehaald? Dan heb je geen code 372 nodig om met een motorfiets cat. A1 te rijden. Opgelet: ook hier geldt dat dit enkel geldig is in België. Wil je met een motorfiets A1 naar het buitenland, dan heb je een volwaardig rijbewijs A1 nodig.

 

Praktisch

Kostprijs praktijk

  • 12 lesuren / inschrijvingsgeld / examenbegeleiding en -geld volledige proef: 1399 euro.
  • 9 lesuren / inschrijvingsgeld / examenbegeleiding en -geld privéterrein: 1022 euro.
  • 6 lesuren / inschrijvingsgeld / evaluatie: 626 euro.

Inschrijven

U kan via deze knop inschrijven, en uw facturatiegegevens en vrije tijd doorgeven

Schrijf In